HOEKRAMEN – HOE MAAK JE EEN KEUZE?

Steeds meer gebouwen beschikken over hoekramen. Hierdoor wordt het interieur beter verlicht en krijgt het gebouw een moderne uitstraling. Dat is dan ook de reden dat architecten vaak voor deze oplossing kiezen. Onthoud dat ook in bestaande gebouwen hoekramen kunnen worden aangebracht.

 

Waarom is een hoekraam de moeite waard?

 

Deze oplossing is nog niet zo bekend en is daarom een origineel architectonisch element. Bovendien ziet het er heel interessant uit en kan het enorme indruk maken als het raam op de juiste wijze vervaardigd is. Toch is esthetiek niet het belangrijkste argument.

 

Hoekramen zorgen namelijk voor veel meer licht binnen. Vooral in kleine kamers in de hoek van het gebouw kan dit van grote betekenis zijn. Ook gebouwen met een atypische vorm kunnen veel profijt hebben van hoekramen.

 

Soorten hoekramen

 

Hoekramen kunnen verschillen in omvang, van kleine ramen met standaardhoogte tot glazen wanden die helemaal van de vloer tot het plafond lopen. Qua constructie kunnen hoekramen in twee soorten worden onderverdeeld.

01

HOEKRAMEN MET SYSTEEMSTIJL

De systeemstijl zorgt ervoor dat het hoekraam eruit ziet als twee aparte ramen die in de hoek samenkomen. Met deze oplossing kan het raam worden gedraaid of gekiept. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Zo kan de ruimte goed worden geventileerd, wat onze gezondheid en concentratie
ten goede komt. Daarnaast is dit een geschikte oplossing voor goede technische parameters. Ook is er vervolgens geen probleem bij het installeren van rolluiken of jaloezieën.

02

HOEKRAMEN ZONDER STIJL, MET EEN GLAZEN HOEKSTUK.

De zogenaamde Glass corner is een esthetische oplossing. De ruiten van de twee ramen zijn in dit geval direct met elkaar verbonden. Het verbindingsstuk in de vorm van een verticale siliconen strip is bijna onzichtbaar. Deze oplossing is daarmee het meest esthetisch. Het uiterlijk van een hoekraam zonder stijl is indrukwekkend. Tegelijkertijd verschaft het een panoramisch uitzicht over de tuin en ander groen. Het is de ideale afwerking van een erker. Helaas staat deze optie geen rolluiken of
jaloezieën toe.

Welk raam moet je nu kiezen?

 

Iedere oplossing heeft zo zijn voor- en nadelen. Datzelfde geldt voor hoekramen. Hoekramen zonder stijl geven een geweldig visueel effect maar zijn ongeschikt voor ruimten waarin privacy een belangrijk aspect is. Je kunt het raam namelijk niet combineren met rolluiken of jaloezieën. Daar staat tegenover dat je een prachtig panorama krijgt over de tuin of straat.

 

De andere optie is een hoekraam met stijl. Dit zorgt voor veel licht binnen en een bijzonder karakter van het hele gebouw. Dergelijke ramen kunnen overal in huis worden geïnstalleerd omdat ze probleemloos samengaan met rolluiken.

 

De keuze van de beste oplossing hangt af van de installatieplek. Ook de functie die het raam moet vervullen heeft grote invloed op de keuze. Als je niet weet wat voor jou het beste is, neem dan contact met ons op. Wij nemen je twijfels weg en helpen bij het maken van de beste keuze.


Deze website maakt gebruik van cookies om diensten op het hoogste niveau te kunnen leveren. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.